Bablena Feri blogja

Egyébként... Miért nem akar itt senki semmit?

2016/07/01. - írta: doub

... ezt már rég mag akartam írni: Miért nem akar itt senki semmit? Jó, persze ez általánosítás, nyilván vannak, akik akarnak valamit, olyanok is akadnak, akik több mindent akarnak. Na de ezek az emberek általában nagyon kevesen vannak. Az én tapasztalatom az, hogy azok vannak többségben, akik nem akarnak semmit. Képzeljék el, hogy megkérdezik maguktól, hogy mit szeretnének? Mit akarnak elérni?

És, hogy visszakanyarodjak arra, amiért erre a következtetésre jutottam elmondom, többször kérdeztünk már meg embereket erről. Maradva a kaptafánál, milyen programokon venne részt szívesen, milyen rendezvényre látogatna el?

Elképesztő és elszomorító, hogy erre a kérdésre mennyire NEM KAPTUNK VÁLASZT! Szinte senkitől. És mi a legtöbb ember véleménye a településről? Idézem a legtöbbször először elhangzó véleményt:

"Itt nincs semmi.". Ha saját beszélgetéseimből kellene összeraknom a folytatást, akkor valahogy úgy alakul, hogy:

- Mi nincs?

- Hát semmi. Nincsenek programok.

- Mi lenne az a program amire elmennél?

- Én? Nem tudom. Koncertre, bálba, színházba, ilyesmi.

- Mennyit költenél a belépőre?

- Ja! /nevetés/ Semmit.

...

Kedves olvasók: Önök mit szeretnének?

Csak helyből kiindulva volt itt már több koncert is. Falunapon akár... hát mit várnak a hőbörgők, követelőzők, nagy semmit-várók, mikor megkapják, amit akarnak, csak nem mennek oda érte? Hogy lehet úgy végignézni egy akármilyen koncertet, hogy 150 méter elválasztja az embereket a színpadtól. Persze most látom magam előtt azokakat, akik hatalmasat érvelnek, hogy a cigányok elfoglalják az első sorokat. Dehogy... az ÜRES sorokat foglalják el. Nekik van kedvük odamenni. A többinek csak fanyalogni van kedve.

Volt több bál. De mit lehet kezdeni egy bállal, ha az emberek nagy része sajnál 500 forintot kiadni érte, így 20-30-an vagyunk egy 100-200 fős teremben? Meg aztán, aki eljön az is vagy táncol, vagy nem. Vagy éjfélkor találják ki egyesek, hogy lenéznek, mások meg tízkor már mennének haza.

Stand-Up show? Megvolt... ki jött el? Ahhoz képest, hogy Balassagyarmaton 2-3000 forint egy belépő itt INGYEN volt, sőt még ajándékot is osztogattunk, tulajdonképpen olyan volt, mintha el se jött volna senki.

Klasszikus zenei koncert? Megvolt... HUSZAN VOLTUNK!

Tudja valaki mennyibe kerül egy ilyen produkció? És, hogy legtöbb (jobb) helyeken ezekért elkérik a belépőt, és abból gazdálkodják ki a dolgot?

Könyvklub? Sőt tudja valaki, mikor van nyitva a könyvtár?

Sportprogram? Bár gondolom, a focimeccset sokan elmennek megnézni, de ezen kívül mennyien mentek el bocsázni, mikor az a csarnokban ingyenesen kipróbálható volt?

Tudják mire való az IKSzT? A helyi közösségek itt valósíthatnák meg programjaikat. Sőt mi még segítünk is ebben. Nem csak a tánccsoportok járhatnak ide próbálni, és nem csak a falugyűlésnek van itt hely. Azért van itt az épület, minden felszerelésével együtt, hogy teret adjon a közösségeknek.

Fiatalok közül ki volt már a 147-es kamrában? (a Coop és a Hajni zöldséges közötti ajtó, a régi-régi kocsma) Ott bulik, versenyek, filmnézések vannak, de simán esti időtöltésre, főleg a téli estéken tökéletesen megfelel. Szóval ki volt már ott?

 

De érdekel ez valakit? Tudja valaki, hogy mi van ebben a faluban? Van pár ember aki erre a kérdésre elkezdené felsorolni, hogy mik vannak. Kevesebben, de lenne aki már azt is elmondhatja magáról, hogy részt is szokott venni az eseményeken.

De a többség (és ha nem az aki olvassa, akkor kopogjon át a szomszédba és kérdezze meg a szomszédot) annyit mondana: ITT NINCS SEMMI.

 

Szeretettel várunk mindenkit rendezvényeinken, programjainkon, és az ötleteiket is várjuk: 32/781045.

 

2015.11.02.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://doub.blog.hu/api/trackback/id/tr408859918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása