Bablena Feri blogja

Egyébként... nem vagyunk egyenlőek.

2016/11/03. - írta: doub

"Amikor a törpék megszerzik a hatalmat arra, hogy mindenkit egyenlővé tegyenek, csak egyféle módot ismernek rá. Levágják a fejét azoknak, akik magasabbak." Wass Albert.

Már fizikálisan sem vagyunk még csak egyformák sem, tehát mérlegen állva sem vagyunk egyenlőek. A gondolataink, véleményeink is sorba állíthatóak az alapján, hogy ki áll magasabban azon a bizonyos ranglétrán. Az intelligenciahányados kialakulása során az első kérdés az volt, hogy lehet e mérni az intelligenciát. Aztán kiderült, hogy lehet, és elég egyértelmű eredményt tud hozni, ami alapján az embereket sorba lehet állítani. A mindenki egyenlőségét hangoztatók tehát vagy egyértelműen rossz pozícióban állnak a ranglistán és mások lehúzásával akarnak jobb helyet szerezni, vagy hátsó szándékkal az előbbiek rokonszenvét, támogatását szeretnék elnyerni… vagy tudják, hogy jó helyen állnak, de nem akarják vállalni a felelősséget. Aki érzi magában, hogy több van benne, mint másokban, az bátran vállalja, hogy ő nem egyenlő mindenkivel. Azonban ha kiderül az ellenkezője, akkor ne akarja lekicsinyíteni a különbséget. Aki különb, megérdemli, hogy kiemelkedjen, és a többieknek ezt érdemes támogatni.
És ne akarja senki azt mondani, hogy a Jóisten előtt egyenlőek vagyunk. Ábelnek is felfelé szállt a füst valamiért, és az sem mindegy talán, hogy ki ül Isten jobbján, és hogy kinek mennyi kereszted ad. És bár a bűn a kísértésből fakad, de mégis tudjuk, hogy táptalajra talál annál, aki nem fogadja el a sorsát, és ha erőszakkal tör az élre, végül abból az elsőből lesz az utolsó. A bűn teszi igazán egyenlőtlenné a rangsort. A Jóisten viszont maga az egyenlőség.

Mindenkinek megvan a maga szerepe a világban, és el kell fogadni ezt akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kevesebb pénzt keresünk és nem lehetünk mi a világ alakulásának megmondói. Aki viszont arra rendeltetett, hogy nagy dolgokat vigyen véghez, mert megvan a tehetsége, képessége, az nem pazarolhatja el a tálentumait, mert ezzel azokat is cserben hagyja, akiknek kevesebb jutott.

2016.11.03.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://doub.blog.hu/api/trackback/id/tr8111926563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása