Bablena Feri blogja

Egyébként… valami új, valami régi

2019/10/31. - írta: doub

Gratulálok és sok sikert kívánok a település új képviselő-testületének és polgármesterének!

A testület megújítása megtörtént, maradtak benne a korábbiak közül is, így gördülékenyen lehet felvenni a korábbi munkák fonalát, viszont annyival azért megújult a csapat, hogy most már lehet újult erővel, lendülettel, új célokat kitűzve, újult módszerekkel haladni. Kívánom, hogy tevékenységük az eredményeit főleg felelős hozzáállással, szakmailag megalapozottan, gazdaságilag és társadalmilag megtérülő módon, de legfőképpen józan paraszti ésszel érje el! Ehhez talán ebben a formában vannak legjobban összeválogatva. Az eredmény az egyik legpozitívabb várható kimenetel lett, amin meg nem lepődtem, de elismerés jár érte… a választóknak? Azt hiszem igen.

Most mik a célok? Miben kell bíznunk, hogy változik a település élete?

Ha a polgármester és a testület felelős hozzáállással gondolkodik, akkor nem eshetnek a felelőtlenség hibájába, az érdektelenség és a félvállról vett megoldások nem fognak nem kívánt problémákat okozni. Komolyan és keményen fognak dönteni.

Remélhetőleg szakmailag megalapozottan igyekeznek vezetni a falut, ami magában foglalja a minden területen gondos gazda szerepét, de azt is, hogy minden esetben lesznek elég megfontoltak ahhoz, hogy segítséget kérjenek azoktól, akik valóban értenek egy-egy szakterülethez, és nem maguk akarják feltalálni azt a bizonyos viaszt. Attól kell tanácsot kérni, aki ért hozzá, és azt kell a munkával is megbízni, aki azt a legjobban tudja ellátni.

Még akkor is a szakmailag megfelelő döntést kell hozni, ha az többe kerül, mint egy félmegoldás. Mivel gazdaságilag megtérülő csak úgy lehet egy döntés, ha olyanok végzik el a munkát, akik tudják, hogy mit csinálnak.

Társadalmilag megtérülő is csak így lehet, illetve úgy, ha minél többeket igyekeznek bevonni a probléma feltárásába és megoldásába. Nem szabad egy-egy csoport kénye kedve szerint alakítani a település egészét érintő döntéseket.  

De a legfontosabb, hogy józan paraszti ésszel gondolkodjanak, így a legvilágosabb és leghatékonyabb döntéseket hozzák.

Ezeket kívánom az új csapatnak és a falunak! Épüljön, szépüljön, fejlődjön és legyen mindenkinek hasznára!

2019.10.31.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://doub.blog.hu/api/trackback/id/tr3315275562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása