Bablena Feri blogja

FIATALOK!                 SZAVAZZATOK!

2019/10/10. - írta: doub

FIATALOK!

                SZAVAZZATOK!x.jpg

Nem a szüleid választják ki, hogy melyik filmre ülj be a moziba, vagy milyen zenét hallgass, ugye? Nem a nagyszüleid választják meg, hogy milyen cipőt hordj, vagy kikkel járj szórakozni, ugye?

Mégis úgy gondolod, hogy az önkormányzati választások nincsenek hatással az életedre? Hogy te a településen laksz e, a te döntésed, ha akarsz, elköltözöl. Nem jövök a szórakozási lehetőségekkel, a közlekedés fejlesztésével, ami téged érdekelhetne, de nem érdekel.

De van, akiket igen: a szüleid, nagyszüleid, rokonaid, ismerőseid nagy része itt marad, és nem mindegy, hogy milyen helyen laknak. Gondolom neked sem.

Nem mindegy, hogy esténként nyugodtan alszanak e. Nem mindegy, hogy adódik e lehetőség számukra plusz pénzhez jutni, mert a település fejleszti a turizmusát, vagy épp támogatja a vállalkozó szelleműeket. Nem mindegy, hogy támogatni tudják őket baj esetén, vagy akár télen eltakarítják a házuk elől a havat.

Szereted a rokonaidat? Szavazz értük!

De mondok még érdekesebbet: egy jó választás anyagi hasznot is jelent neked. Mert a választás egy igen olcsó, sőt ingyenes befektetés, ami hosszútávon térül meg. Befektetés a jövőbe. Még ha egyelőre nem is gondolkozol hosszú távú tervekben.

Hogy lehetne ez befektetés?

Egy település a megfelelő irányítás alatt fejlődésnek indul. Ez először a tereken, a szabadtéri rendezvényeken látszik meg. Aztán jönnek mindenféle fejlesztések, új utak, szépülő középületek. Amik még mindig nem érdekelnek téged. De másokat igen. Egy fejlődő településen megjelennek azok, akiket érdekel a fejlődésben rejlő lehetőség, így megjelenhetnek először kisebb, aztán nagyobb cégek, és hozzájuk először csak 1-2, aztán egyre több új család. Aztán azt veszed észre, hogy egy fejlődő településen drágábban árulják a házakat, telkeket, mint a szomszédban. Esetleg elkezdett érdekelni a dolog, mert lehet, hogy egy olyan településen, ahol élő közösség, új munkahelyek és gyarapodás van, ott a saját jövődet is el tudod képzelni? Nem?

Akkor végezetül csak egy dologra emlékeztetlek: ha máshogy nem, de öröklés útján idővel részese leszel ennek a rendszernek, és bár most nem gondolsz erre, egyszer bizony a szülői ház a tiéd és testvéreidé lesz. Tudod, hogy hány család kesereg mostanában azért, mert egy elöregedő településen fillérekért kell megválniuk a családi házuktól? Közben a szomszédos gyarapodó településen kétszer-háromszor annyit is kapnának érte, sőt akár ott el sem adnák.

Ezt is gondold végig, amikor vasárnap reggel az ágyban épp azon töprengsz, hogy ugyan minek vesződj ezzel, felkelni sincs kedved, nem még szavazni: ha a település többet ér, akkor a te házad is többet ér.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://doub.blog.hu/api/trackback/id/tr6915215232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása