Bablena Feri blogja

Egyébként... a kevesek hülyesége uralkodik

2019/01/30. - írta: doub

A rendszer óriási hibája, és globális szinten is, hogy megtűri a hülyék okoskodását. És megtűri a kisebbségek elnyomását, hogy a kisebbségek uralják a többséget.

Nem csak a világban van ez így, hogy elnézik a tömegek a kevesek hülyeségeit. Nem csak a „hű de távoli, liberális nyugaton” működik ez így. Már jelenleg is, mi is ugyan ezt csináljuk a kicsi falukban, városokban és az egész országban. Elnézzük a hülyéket, nem szólunk rájuk, elnézzük a középszerűséget, sőt a totális szakmaiatlanságot, a rosszat is elnézzük. Nem szólunk senkinek semmiért. Egy rossz szót se. Pedig bőven van, aki megérdemelné, hogy el legyen zavarva. Nem mindenki, de van, aki megérdemelné. Van, akinek a munkájáról hozzáértő emberek mondják, hogy borzasztó, amit művel, vannak, akinél ez annyira elburjánzik, hogy már a laikusok is megállapítják, hogy egyszerűen értékelhetetlen, vagy akár árt. És amikor árt, azt nem lehet hagyni. De mégis ez van jelenleg, hogy nem tesz senki semmit. Főleg a többség nem tesz semmit, és pont ez a baj. Kisebbségben vannak azok, akik tennének valamit, de mégis, ők valahogy nincsenek támogatva. Mert akkor gondolom el lenne nyomva a másik kisebbség, az értelmetlen kisebbség. Az értelmes kisebbséget nem támogatja a többség. Lehet azért, mert nem értik őket. A hülyék viszont általában elég indulatosak, ha más nem, hangerővel, stílussal, erővel meggyőzik a tömeget.

Példa nélkül nehéz ezt jól elmagyarázni, szemléltetni, de bárki gondoljon csak bele, hogy milyen folyamatok, mozgalmak vannak feltörőben, aminek nincs, aki nemet mondjon. Logikátlan, értelmetlen és beteg elképzelések nyernek teret. Mindenhez joguk van, a normális többség viszont befogja a száját.

Ha valaki nem ért a munkájához, ideális esetben elküldik. De én egyre több példát látok arra, hogy valaki olyan támogatást élvez, hogy ha még konkrétan rombolja is a kezébe adott alapanyagot, akár a szerszámot, eszközt, akkor is megmarad a helyén, sőt az van csitítva, aki szólni mer ellene. Illetve ilyen esetben nem is ellene szólnak, hanem a „szakma” mellett. Na erre aztán a következő lépcsőfok, hogy a szakmai alapokat is vannak képesek, akik meg akarják támadni, akik szerint nincs értelme, vagy nem értékes bizonyos dolgokat a már megszokott jó módszerekkel végezni, hanem hasra ütésre kitalált új elméleteket gyártanak, hogy ez-is meg az-is jó lehet. Pedig nem. Van, amit nem lehet másképp csinálni, mint ahogy eddig tanították, tanulták, gyakorolták, elvégezték.

És ha én szót merek emelni, én vagyok a rossz. Mindig van ok, hogy miért jó az úgy, ahogy van. Csakhogy ezek vagy irrelevánsak, vagy hazugságok. Nem lenne szabad azért hagyni valakit a helyén, mert valakinek rokona, ismerőse, barátja, miközben amit csinál, az rombol.

- Mester, mi lehet a boldogság titka?

- Ne vitatkozz idiótákkal.

- Én nem hiszem, hogy ez lenne a titok.

- Igazad van - mondta a mester...

Okos engedett, és így a szamár győzött. Legközelebb inkább vitatkozni kellene, vagy elküldeni melegebb éghajlatra az idiótákat.

2019.01.30.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://doub.blog.hu/api/trackback/id/tr6214608134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása