Bablena Feri blogja

Egyébként… varázsszó

2020/09/30. - írta: doub

Object-fit: cover; Front-end webfejlesztésben a CSS nyelvben használatos egy soros kód. Amíg nem létezett, mert nem hozták létre a fejlesztők és nem tették szabvánnyá, addig az interneten a képeket bizonyos körülmények között körülményes volt szépen, torzításmentesen megjeleníteni. Voltak megoldások, trükkök, gyakorlottabbaknak eszközkészletek, hogy megoldják ezt az adott problémát, de nem volt alap-megoldása, nem volt rá egyszerű mód. Minden bizonnyal a tapasztalat szülte a döntést, hogy ezt meg kell oldani, ezért kifejlesztették, a szabvány részévé tették, és most már használható, bárki ilyen problémáját könnyedén megoldja. Varázsszóra.

Jók lennének az élet más területein is ilyen varázsszavak. Amiket tervezéssel és fejlesztéssel létre lehetne hozni, és onnantól az adott helyzetben használhatóak lennének, a problémát legtöbbször varázsütésre oldanák meg. Vannak, amikre még mindig nincsenek és vannak, amikre sosem lesznek megoldások. És hiába vannak jól kitalált feloldásai néhány bonyodalomnak, ha az, akinek alkalmaznia kellene nem tesz semmit.

Vannak problémák, amiket sokan nagy szavakkal (varázsszavakkal) jönnek megoldani: együttélés, elfogadás, tolerancia. Csak gyakran az, aki ezeket a szavakat próbálja azokra rásulykolni, akiknek a probléma valódi gondokat okoz, dolga végeztével (bérszámfejtés után, a számla kiállításának dátumán) hazavonul a kuckójába, és soha nem fog együtt élni a problémával, soha nem is fogja megtapasztalni azt, hogy miről prédikál, mibe avatkozik bele. Létezik a varázsszó, csak nem old meg semmit, vagy másra használják. Tényleg nagyon jó lenne ezekre a helyzetekre, ezekre az emberekre, csoportokra, valami céleszközt fejleszteni. Sokan mondhatják most, hogy egy gépfegyver megoldaná a problémát. A gépfegyver lenne a varázsszó? Nem hiszem. De milyen jó lenne, ha minden helyzetre, emberre, problémára - amivel most gondban vagyunk – lenne egy egyszerű, hivatalosan is használható módszer vagy varázsige, amivel a gond eltűnne. Sokan mondhatják, hogy ez lehetne a szeretet. De jó lenne, ha ez tényleg ilyen egyszerűen működne.

2020.09.29.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://doub.blog.hu/api/trackback/id/tr10016221714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása