Bablena Feri blogja

Egyébként... szelektálni nehéz.

2019/01/09. - írta: doub

Na nem a szemetet, azt szerintem kifejezetten könnyű. Hanem a terveket. A legtöbbünknek több cél is lebeg a szemünk előtt. Vagy csak sok minden érdekel bennünket. Viszont olyan nincs, hogy mindenre legyen idő, pénz, energia. Az embernek be kell látnia, hogy vannak célok, tervek, amiket nem érhet el, amiket nem teljesíthet. Így aztán vannak életszakaszok, amikor bizonyos célokról le kell mondani. Lehet, hogy lesz még alkalom ezeket újra elővenni, de fel kell állítani egy sorrendet, és néha a hátrébb lévőket el kell engedni, mert nem szabad engedni, hogy a fontosabb dolgok lássák kárát a mindent akarásnak.

Van, mikor el kell engedni a túlórát, a maszekot, hogy az ember otthon lehessen a családjával. Van, hogy el kell engedni a pihenést, hogy az ember el tudjon menni egy kis plusz pénzért dolgozni. Van, hogy az önbecsülésből kell visszavenni, hogy az ember önmaga maradhasson, vagy, hogy embereket maga mellett tudhasson. Van, hogy tudni kell nemet mondani, hogy az embernek önmagára maradjon ideje. Még olyan is lehet, hogy a családról kell lemondani ha a haza vagy egyéb kötelesség hív.
Nehéz szelektálni, lemondani a tervekről. mert az ember rájön, hogy nem tud, de nem is tudhat mindent. Egyszerűen nem érhet el mindent, amit elképzel. Persze, ha úgy lenne, ahogy a dalban van: ha volna két életem – úgy minden könnyebb lenne. De csak egy életünk van, és ennek az egy életnek kell megtalálni a legfőbb célt, és azt tenni az első helyre. Minden mást pedig tovább sorrendbe állítani. Mert amit meg kell tenni, arra időt és energiát kell áldozni, arra be kell tervezni, és a felesleget el kell engedni.
Új év kezdetén, az újévi fogadalom helyett is lehetne újévi lemondás. Valami, ami nem fog működni, azt idén elengedem, nem hajszolom, nem pazarlom rá az időmet. Lehet, hogy a végeredmény még jobb is lesz, egyrészt mert több marad másra, és az is lehet, hogy ha idén lemondok a sütikről ebéd után, akkor nagyobb eredményt érek el, mint a meg nem tartott, de megfogadott diétával.
2019.01.09.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://doub.blog.hu/api/trackback/id/tr9614608156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása