Bablena Feri blogja

Egyébként… nem csak akkor kell szurkolni, mikor nyerésre állunk

2016/07/01. - írta: doub

…mindenki azon lovagol, hogy mi a siker, és, hogy miért nagyobb siker az egyik, mint a másik? Miért ünneplik jobban az egyiket, mint a másikat? Pedig emellett észre lehet venni más kettősséget is. Mégpedig, hogy nem csak akkor kell szurkolni, mikor nyerésre állunk.

Engem jobban meglepett az, hogy mennyien odavannak most a magyar fociért, mint a rég várt siker. Persze egyébként is kevesebben vannak oda a többi sportág világklasszis művelőiért, ami önmagában érthetetlen és bosszantó. Viszont most mindenki nagy szurkoló akart lenni. Mert most jó helyen áll a foci. Most mindenki nagyon szurkol, most mindenki élteti és védi a focit, és nem csak azért, mert most megérdemlik. A szurkolást megérdemelnék akkor is, mikor nem megy nekik. A sok tízezer meg millió emberből a többség azt se tudta korábban, hogy hol áll a futball. Most meg kifestett arccal hajráznak. Nem őszinte.

Ugyanígy az élet más területein, nem csak akkor kellene egy ügy mellé odaállni, támogatni, amikor az biztosan nyerő. Pedig ez a jellemző, a legtöbb ember nem meri a szavát sem felemelni valami ellen, vagy valami mellett, amíg nem tudja szinte biztosra, hogy nyerő helyzetben van. Így nem ér az egész semmit, ha úgy is nyer. Akkor kell kiállni egy ügyért, ha az a jó ügy, az az igaz ügy, még akkor is, ha a bukás borítékolható. Mert csak akkor lehet egy ember büszke a kiállására, arra, amit megtett, ha őszintén, tiszta szívből tette. Hiába nyernek meg ezer csatát a rosszak, és veszítenek ezret a jók, attól a jó még jó marad, a rossz pedig rossz. A gyáva ember pedig csak akkor támogatja a jót, ha győz, de mihelyst vesztésre áll, otthagyja. Ne hagyjuk a MAGYAR csapatOKAT egyedül küzdeni akkor sem, ha vesztésre állnak, és akkor sem, ha nem a legnépszerűbb táborba tartoznak.

Az igazság nem jár kötelezően együtt a népszerűséggel, és a népszerűség nem garancia a jó ügyre.

2016.06.28.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://doub.blog.hu/api/trackback/id/tr788859942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása