Bablena Feri blogja

Egyébként… a házi ketchup receptje:

2017/02/28. - írta: doub

 Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 40 dkg hagyma
  • 25 dkg alma
  • 1 csípős paprika vagy 1 teáskanál chili
  • 25 dkg cukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 7 db szegfűszeg
  • 7 szem szegfűbors
  • a fenti fűszerekkel azonos mennyiségű fahéj
  • kevés tartósítószer, pl. nátrium benzoát

Elkészítés:

Elkészítés: A paradicsomot és az almát megmossuk, csumáját kivágjuk, majd nagyjából feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és a paradicsommal azonos nagyságú darabokra vágjuk. Az egészet egy fazékba tesszük, majd hozzáadjuk a csípős paprikát, a sót, a fűszereket és a cukrot. Lassú tűzön pépesre főzzük, vagy kuktában 20 perc alatt puhára pároljuk. Mikor kihűlt, alaposan átpasszírozzuk, visszatesszük egy tiszta fazékba, és felforraljuk. Hozzákeverjük a tartósítószert, és tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük. Fedéllel vagy celofánnal még forrón lezárjuk az üvegeket. Amennyiben celofánt használunk, az idő során a ketchup a bolti állagához hasonlóra be fog sűrűsödni.

Forrás: www.mindmegette.hu

Ajánlom mindenkinek, aki recept szerint éli életét, mások által meghatározott módon. A sorok között pedig kérem, továbbra is keresgéljenek!

2017.02.28.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://doub.blog.hu/api/trackback/id/tr9812300547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása