Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 40 dkg hagyma
- 25 dkg alma
- 1 csípős paprika vagy 1 teáskanál chili
- 25 dkg cukor
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál pirospaprika
- 7 db szegfűszeg
- 7 szem szegfűbors
- a fenti fűszerekkel azonos mennyiségű fahéj
- kevés tartósítószer, pl. nátrium benzoát
Elkészítés:
Elkészítés: A paradicsomot és az almát megmossuk, csumáját kivágjuk, majd nagyjából feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és a paradicsommal azonos nagyságú darabokra vágjuk. Az egészet egy fazékba tesszük, majd hozzáadjuk a csípős paprikát, a sót, a fűszereket és a cukrot. Lassú tűzön pépesre főzzük, vagy kuktában 20 perc alatt puhára pároljuk. Mikor kihűlt, alaposan átpasszírozzuk, visszatesszük egy tiszta fazékba, és felforraljuk. Hozzákeverjük a tartósítószert, és tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük. Fedéllel vagy celofánnal még forrón lezárjuk az üvegeket. Amennyiben celofánt használunk, az idő során a ketchup a bolti állagához hasonlóra be fog sűrűsödni.
Forrás: www.mindmegette.hu
Ajánlom mindenkinek, aki recept szerint éli életét, mások által meghatározott módon. A sorok között pedig kérem, továbbra is keresgéljenek!
2017.02.28.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.