Bablena Feri blogja

Egyébként… mostan színes napokról álmodom.

2021/02/03. - írta: doub

Szerencsére akad bőven. Sok világnapnak tudjuk és értjük a mondandóját, fel kell hívni a figyelmet  bizonyos problémákra, betegségekre, bizonyos tulajdonságokkal rendelkező emberekre, bármire. De ezt a „rendszert” is megtalálták maguknak azok, akik hol tréfát akarnak űzni valamiből, hol nagyon is komolyan vesznek valamit, amit magyarázat nélkül más nem fog megérteni.

Kezdésként adjunk a romantikának, párkapcsolatban élőknek ezeket a napokat kifejezetten ajánlott megtartani: Január 22. A Csók nem hivatalos világnapja, Március 1. Az udvarlás és bókolás világnapja, Március 20. Az ölelés világnapja, Július 6. Csók világnapja, Július 11. Népesedési világnap, November 10. Szeretkezés világnapja, November 26. A szerelmi vallomás napja. A listából kimaradt, de ugye senki nem felejti el februárban a Valentin napot!

Két érdekes és ellentétes nap: Január 23. A legszomorúbb nap, Június 23. Legvidámabb nap. Minden bizonnyal van köze az időzítésnek ahhoz, hogy az egyik télen a másik nyáron van. Azonban mindenkinek bizakodásra adhat okot az idei évre, hogy a legszomorúbb nap már elmúlt, a legvidámabb pedig még hátra van.

Vannak tevékenységeket, spontán vagy szervezett eseményeket népszerűsítő napok. Ilyenek például: Március 1. Ölelj meg egy könyvtárost világnap, és ez a nap a „Kertészkedj meztelenül” világnapja is. Március 22. Nemzetközi párnacsata nap, a megszervezett párnacsatáknak külön szabályai is vannak. Fontos napok a következők: Augusztus 10. A lustálkodás napja, Augusztus 17. a „Mosolyogj és integess a turistáknak” világnap, Szeptember 20. pedig a Takarítási világnap. Egyik jobb, mint a másik.

Jó tudni, hogy vannak, akik megfelelő időben tudnak a megfelelő dolgokra koncentrálni. Ezért is lehet fontos megtartani: Január 18. Hóemberek Világnapja, Január 20. A Pingvin-tudatosság napja, Május 4. Ékezetes betűk világnapja, Július 5. Macskák világnapja, Június 29. A sár napja.

Lehetne saját napunk, Rimóc napja, A pislogás világnapja. De talán nem is kell feltalálni semmi újat, megtarthatnánk egyszerűen szeptember 23.-án a Nemzetközi Nyuszi Napot.

Azon túl, hogy másokkal közösen megtartunk egy napot, senki se felejtse el megtartani a saját napját. Mindenkit köszöntök egész évre kiterjedően a névnapja és születésnapja alkalmából! Isten éltessen mindent és mindenkit!

2021.02.02.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://doub.blog.hu/api/trackback/id/tr2216413976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása